preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

 > Program  > Programi
Programi

Mobilni stručni tim

U svojoj djelatnosti Centar je poznat i prepoznat po kvalitetnom stručnom radu, pristupu i programskom opredjeljenju. Vodeći se načelom uključenosti korisnika u zajednicu, tendencijom razvoja sustava socijalne skrbi i samom reformom socijalne skrbi, Centar se opredjelio za suvremeni pristup odgoju i obrazovanju a sukladno tome i redefiniranju svoje uloge kao Centar za podršku Gradu Velika Gorica i Zagrebačkoj županiji. U skladu sa tim nastojanjima otvorili smo se prema lokalnoj zajednici i stvorili uvjete za provedbu Programa stručne pomoći djeci u integraciji kroz rad Mobilnog stručnog tima. Provedbom Programa očekujemo kvalitetniju uključenost djece s teškoćama u razvoju u redovni osnovnoškolski sustav, povećanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i zadovoljstvo roditelja.

 

Edukacijska priprema djece za polazak u osnovnu školu

Kroz individualni i grupni edukacijski i rehabilitacijski rad s djecom predškolske dobi koja zaostaju u psihomotornom razvoju i njihovim roditeljima sa ciljem ublažavanja i otklanjanja specifičnih razvojnih poteškoća i pripreme djece za uspješnije uključivanje u odgovarajući oblik odgoja i obrazovanja.

Rad uključuje: savjetovanje, procjene sposobnosti u cilju ranog otkrivanja eventualnih rizika ili razvojnih teškoća kod predškolske djece, rad sa roditeljima i neposredni rad sa djecom u okviru Informacijskog centra “Izazov” činimo promjene.

 

Eko - škola

15. travnja 2005. godine naš Centar je zasluženo stekao status Eko-škole. Prva smo ustanova  i škola u RH koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece i mladeži s teškoćama u razvoju sa navedenim statusom. Do sada smo uredno obnovjali status statusa, peta generacija i zlatna plaketa. Ove školske godine slijedi nam peta obnova statusa. U okviru programa radi eko-grupa čija eko patrola obilazi vanjske i unutarnje prostore i signalizira mjesta koja trebaju dodatna uređenja, ista grupa jednom tjedno po razredima i uredima vrši vaganje i odlaganje starog papira.

 

Učenička zadruga - školska zadruga “V.G. Izazov”

Djeluje kroz šest sekcija,  posebno se ističu u izradi eko-etno upotrebnih i ukrasnih predmeta (kreativna sekcija), uzgoju začinskog i ljekovitog bilja, poljodjelskim aktivnostima (rad u dva plastenika, nasad jagoda i voćnjak sa autohtonim sortama); na Županijskim smotrama  prezentira se rad Zadruge, a poslije toga se ide po plasmanu na državnu smotru.

 

Volim hodanje

Redovita i kontinuirana tjelesna aktivnost kod djece iznimno je važna za rast i razvoj, sveukupno zdravlje, ranu prevenciju raznih poteškoća i bolesti u odrasloj dobi. Prednost hodanja je da ono ne mora biti ni intenzivno ni dugotrajno kako bi se počelo popravljati zdravstveno stanje. To je zdrava tjelesna aktivnost koja ne zahtijeva posebnu opremu ni veću investiciju. Hodanje povoljno utječe na više načina: poboljšava opće psiho-fizičko stanje organizma, potiče dobro raspoloženje i time smanjuje rizik od različitih zdravstvenih tegoba. Cilj projekta je  poticanje i educiranje djece u obraćanju pozornosti na svijet koji nas okružuje, druženje, komuniciranje, čuvanje okoliša, upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva, razvoj prometne kulture, povezivanje s lokalnom zajednicom pozivanjem poznatih osoba, djece iz drugih škola i vrtića da se pridruže na organizirane edukativne rute.

 

Školsko sportsko društvo “Izazov”

Osnovano je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja sporta za osobe s teškoćama, te njihove habilitacijske i rehabilitacijske aktivnosti koje poboljšavaju kvalitetu života.  Planiraju se športska natjecanja u svakoj školskoj godini.

 

 

Galerija

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
 > Program  > Programi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica / Zagrebačka ul. 90, HR-10410 Velika Gorica / czoo-velikagorica.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju