preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

 > Vijesti
Vijesti iz CZOIO Velika Gorica

Obilježen Dan poštanske marke i Hrvatski olimpijski dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 10. 9. 2022. 10:24

[više]

Obilježen Međunarodni dan pismenosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 9. 2022. 20:36

Medjunarodni dan pismenosti obiljezava se svake godine 8.rujna.
Danas su nasi ucenici istaknuli neke od razloga zasto je dobro biti pismen.
Pismenost otkljucava mnoga vrata i budimo sretni sto ju imamo priliku koristiti.
[više]

Kaufland dodijelio Certifikat Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 7. 9. 2022. 16:22

Naša kuharica "Zdravi slatki zalogaji" nas je učinila ponosnom Kauflandovom školom. Zahvaljujući njoj, dobili smo Certifikat, te će nam Kaufland tijekom školske godine 2022/2023.donirati voće i povrće.
Nas jako vesele ovakvi oblici suradnje, a vi danas slobodno opet zavirite u našu kuharicu i otkrijte neki novi užitak za svoja nepca.
[više]

Izložba radova učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 7. 2022. 09:18

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u Velikoj Gorici otvorena je izložba "Hod kroz god" u kojoj je prikazana suradnja TK i LK ( tehničke i likovne kulture) u posebnom programu koji je jedan od programa koji se provode u našem Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Izložba će biti postavljena do 10. 09. 2022. godine. Razgledajte, poigrajte se (i interaktivna je ) i posudite knjigu u knjižnici! Ljeto je stvoreno za čitanje!

[više]

Posjet OPG Antolčić

Autor: Marina Robotić, 8. 7. 2022. 09:00

https://www.facebook.com/100057134513354/videos/462270855345836

Ove školske godine bili smo vrijedni kao pčele, pa smo prigodno zadnjeg dana nastave posjetili OPG Antolčić Miroslava, gdje su nas domaćini upoznali sa značenjem pčela za čovjeka. Podijelili su s nama dio znanja, a mi smo upijali i uživali. Najbolje da pogledate kratki video i odmah ćete i sami htjeti u posjetu! Hvala cijeloj vrijednoj obitelji! 🐝🐝🐝 Kad bi svi bili vrijedni k´o pčele, uvijek bi nam bile pune zdjele!

[više]

Oproštaj od osmaša Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 7. 2022. 08:58

I tako svake godine dođe i tužan i veseo dan u isto vrijeme-vrijeme odlaska naših osmaša. Osim njih ,školovanje je završila još jedna učenica koja se oprostila od svoje učiteljice i suučenika! Što im svima poželjeti? Želimo im sreću i veselje, da budu marljiv, vrijedni i ozbiljni u svojim nastojanjima! Želimo da im put ima čim manje prepreka, da na svom putu budu zadovoljni onim što su izabrali! Oni su se oprostili osobnom porukom za svakoga u Centru, nisu zaboravili ni jednu osobu! Hvala Vam dragi osmaši, slobodno navratite kad vas srce podsjeti na nas! Naša vrata su za sve vas uvijek širom otvorena! Sretno!

[više]

Kuharica koju su osmislili korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 18. 6. 2022. 15:36

Pogledajte kuharicu kojom smo postali ponosna Kauflandova škola u novoj školskoj godini! 2022./23. Velika pohvala voditeljici tima, učenicima koji su oslikali kuharicu i ispisali recepte,te svima koji su doprinijeli na bilo koji način!

[više]

Proslava 83. rođendana Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 18. 6. 2022. 15:29

U srijedu, 15 lipnja proslavili smo naš 83. rođendan, zajednički- korisnici, roditelji i djelatnici. Svatko je imao svoju ulogu u dobro osmišljenim aktivnostima. Od podizanja zelene zastave i obnove statusa eko škole, do kreativnih i sportskih aktivnosti! A onda su stigle i kuharice ! Što reći...sretan nam rođendan, hvala svima koji su se uključili i vidimo se skoro!

[više]

Posjet gosta iz Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 12. 6. 2022. 19:23

Jedan sasvim običan dan pretvorio se u neobičan, veseo i neočekivan, a tome su uvelike pomogli naši gosti iz Međunarodne zračne luke dr Franjo Tuđman! Pripremili smo radionice za goste gdje smo zajednički izrađivali kreativne stvari,a sve to jop smo začinili malim sportskim nadmetanjima! Uz sve to još smo i veselo zapjevali! Gosti nisu došli praznih ruku,a mi smo ih proveli kroz naš prostor u Kolodvorskoj! Hvala Vam,naša vrata su uvijek otvorena!

[više]

Obilježen Svjetski dan mora i oceana

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:56

8. lipnja obilježava se Svjetski dan mora i oceana. Povodom tog dana stigla nam je u školu izložba! Da, stigla je na kotačima, u autobusu! Oduševila nas je izložba o Blagu jadranskog podmorja, a kako nam je bilo pročitajte u pjesmi naše edukacijske rehabilitatorice i pogledajte kratki video!

 

 

https://www.facebook.com/100057134513354/videos/pcb.512450604002752/1372914319895032

 

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na VG festu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:47

Bili smo na VG festu! Sviđala vam se naša radionica-Tulipani od palete, jer ste obojali sve pripremljene cvjetove.Kroz našu radionicu prošlo je više od 80 kreativne
i vrijedne djece! Gorica može biti ponosna na svoje najmlađe! Mi smo ponosni na naše zadrugare koji su pripremili radionicu i približili je građanstvu. 
[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Svjetski dan bicikla Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:45

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na sportskim susretima u Lugu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:42

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica posjetili Hrvatski sabor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:37

Na satu likovne kulture putovali smo Lijepom našom kontinentalnom Hrvatskom, a povodom Dana državnosti posjetili smo i Hrvatski Sabor gdje nas je dočekala zastupnica Romana Nikolić. Došao nas je pozdraviti i potpredsjednik Sabora Davorko Vidović, pa smo se lijepo i ugodno družili. Hvala zastupnici Romani na lijepom dočeku i organiziranom razgledavanju! Baš je bilo svečano!

[više]

Voće u okviru nastave domaćinstva Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:35

Prvo voće, najslađe voće! Tako smo i mi probali jagode i trešnje na satu domaćinstva.Mirisali smo ih,opisivali,pa se malo i ukrasili,a potom sve "smazali"! Iz druge skupine učenici su od kolaža izradili trešnjice,pa se sve lijepo poklopilo!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Svjetski dan leptira Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:32

"Dva i dva lista sasvim ista! Stalno se listaju i lijeću,svojom ljepotom pristaju cvijeću!"
Naravno, radi se o leptiru. Napravili smo životni ciklus leptira,pa vam ga pokazujemo baš na današnji dan posvećen leptirima. Leptiri su čovjeku zanimljiva skupina kukaca koji su iznimno korisni kao oprašivači, a gusjenice nekih leptira čine štete u poljoprivredi i šumarstvu pa su te vrste izložene uništavanju. Cilj Svjetskog dana leptira je podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju ovih prekrasnih kukaca.
[više]

Učenici osmog razreda našeg Centra posjetili Vukovar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 6. 2022. 19:29

Naši osmaši polako spremaju kofere za odlazak iz osnovnjaka, ali su ih prije nosili sa sobom i u Vukovar na terensku nastavu... iako se sve odvijalo jedan dan, puni su dojmova...kako i ne bi! Tolike priče, toliko doživljaja...tužno i lijepo u isto vrijeme...emocije pomiješane!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica položili za više pojaseve Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 26. 5. 2022. 20:20

Naša ekipa položila je za više pojaseve u Judo klubu osoba s invaliditetom "Fuji"! Čestitamo svima!

svima, zaslužili ste!
[više]

Sudjelovanje na Prvenstvu Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 26. 5. 2022. 20:16

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali su 25. svibja na PH u malom nogometu za osobe s IT pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade. Turnir se održao u Zaprešiću. U svojoj jakosnoj skupini zauzeli smo treće mjesto i doma donijeli pehar!

[više]

Radionica izrade robota šaralica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 26. 5. 2022. 20:00

Izradili smo robota šaralicu na 5. radionici u suradnji s HZTK i Bojanom F. Jako nam se sviđa kako šara, a rado bismo imali i jednog robota pisalicu, koji bi umjesto nas pisao, te robota računalicu da umjesto nas računa! Pogledajte video i slike naših robota. Robote smo pokazali učenicima koji nisu sudjelovali u samoj izradi! Baš zanimljivo!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na Smotri Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 21. 5. 2022. 18:06

Naša zadruga V.G. Izazov jučer je sudjelovala na smotri zadruga Zagrebačke županije u Rugvici. Natjecalo se 19 škola, od toga 2 srednje, 16 osnovnih i naš Centar. U takvoj konkurenciji zauzeli smo 5. mjesto. Dobro smo se pripremili s D&D suvenirima. To su bili Drveni magnet- list i plod hrasta,te Digitalni privjesak- s natpisom Velika Gorica, kojeg printamo na 3D printeru. Izuzetno smo ponosni na učenike koji su sudjelovali u ovom projektu jer su odlično prezentirali boje našeg Centra! Zahvaljujemo domaćinu, O.Š. Rugvica koji su bili susretljivi i jako dobri domaćini!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na Državnom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama

Autor: Marina Robotić, 21. 5. 2022. 18:04

Sjajne vijesti stižu s Državnog prvenstva u atletici za osobe s IT! Oko vrata imamo dvije medalje! Državni prvak u trčanju Josip V. -disciplina 80m-zlatna medalja, a brončana Doroteja T.- za skok u dalj za djevojke! Veeelike čestitke svim našim natjecateljima i treneru,a posebne osvajačima medalja! Bravo! Naprijed CVG!🏃🍀🥇

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica primili Svetu Potvrdu

Autor: Marina Robotić, 21. 5. 2022. 18:02

Lijepa svečanost u župi Blaženog Alojzija Stepinca za sve naše potvrđenike koji su primili Duha Svetoga. Čestitamo i njima i kumovima,te zahvaljujemo svima koji su pomogli da im ovaj dan ostane u trajnom sjećanju.

[više]

Obilježen Svjetski dan pčela Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 21. 5. 2022. 17:58

Svjetski je dan pčela🐝🐝🐝🐝, 20.svibnja! Tako mala, a tako velika! Čuvajte pčele, jer rekao je A. Einstein:"Nestanu li pčele s lica Zemlje, čovjeku kao vrsti neće preostati više od četiri godine života"! Razmislite i sami o njihovoj važnosti! Mi smo posjetili pčelara na Eko ranču "Kod veselog truta", izrađivali smo pčele od raznog materijala, naučili smo što je vosak, a što sače, kako pčele prave med, zašto plešu, čuju li, što im smeta...

[više]

Održan online Stručni skup povodom 83. godišnjice kontinuiranog rada Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Autor: Marina Robotić, 21. 5. 2022. 17:57

[više]

Bilten sa održane smotre Upoznaj me za stolom

Autor: Marina Robotić, 15. 5. 2022. 09:58

https://read.bookcreator.com/fB7V-QwlQPQRayZXSHIjdxMEoTnEim8FsLqkE5B3f_8/2TYJtQIySrmYFj6e_G18pA

[više]

Nastavak projekta čitanja četvrtkom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 5. 2022. 08:57

U četvrtak 12.5. u gostima nam je u projektu "Čitamo četvrtkom" priču čitao Tomo Vega. Gospodin Vega je i pisac i plesač, pa smo spojili čitanje i ples. Pročitao nam je svoju priču "Grga traži obitelj". Preporučamo odličnu priču o posvojenju u kojoj dječak Grga ima veliku želju, a to je pronaći svoju obitelj i dom. Ukoliko želite saznati kako je sve završilo, preporučamo da sami pročitate. Na kraju smo naučili i nekoliko plesnih koraka, i tako se razgibali nakon čitanja. Sve u svemu, bilo je veselo i aktivno!

[više]

Održana lutkarska predstava Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 5. 2022. 08:56

Odlična predstava lutkara kazalištaraca u našem školskom dvorištu! Eko tema,baš po našoj mjeri! Veselimo se novom susretu s lutkama!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica primili Prvu svetu pričest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 5. 2022. 08:54

Čestitamo našim prvopričesnicima! Jučer u župi Alojzija Stepinca! Hvala svima koji su pripremali djecu za sretno koračanje na novom putu u njihovim životima!

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Majčin dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 5. 2022. 08:49

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na PH u biciklizmu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 6. 5. 2022. 17:55

Čestitamo našim biciklistima i cijeloj ekipi na medaljama koje donose iz Vrlike gdje se održalo PH u biciklizmu! Iako im vrijeme nije išlo na ruku dali su sve od sebe i stižu i zlatna i srebrena i brončana !

[više]

Održana radionica u suradnji s HZTK.om Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 6. 5. 2022. 17:53

Ovaj put izradili smo rakete...koje lete, lete, lete....Prvo smo obojali predložak-tijelo rakete i upisali ime vlasnika, zatim smo tijelo zarolali oko cijevi i zalijepili. Na vrh smo zalijepili kuglicu , a s druge strane krilca rakete. Onda smo pripremili i "rampu" za raketu. Malo je reći da smo bili oduševljeni našom tehničkom tvorevinom! Hoćemo još, hoćemo još! Hvala HZTK i voditelju Bojanu!

[više]

Obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom - 05. svibnja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 6. 5. 2022. 17:51

[više]

Terenska nastava učenika 8. a i b razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 6. 5. 2022. 17:49

[više]

Uskrs u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 19. 4. 2022. 18:01

[više]

Sudjelovanje na radionici u Muzeju Turopolja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 14. 4. 2022. 19:45

Hvala Muzeju Turopolja gdje smo se na radionici tradicionalnog ukrašavanja jaja voskom okušali u toj vještini! Bilo je poučno, zabavno i zanimljivo otkriti kako su to nekad radili naši "stari"! Hvala svim djelatnicima na srdačnom dočeku! Veselimo se novim druženjima!

[više]

Posjeta UDRUGE UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA VELIKE GORICE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 14. 4. 2022. 19:42

Naše dugogodišnje prijateljice iz UDRUGE UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA VELIKE GORICE danas su nas posjetile i razveselile nas s puuuuno slatkiša! Hvala od srca!

[više]

Prodajna izložba kreativnih čuda zadruge V.G.Izazov

Autor: Marina Robotić, 14. 4. 2022. 19:40

Održana je prodajna izložba s ciljem prikupljanja sredstava za gradnju sjenice.

https://cityportal.hr/prodajna-izlozba-kreativnih-cuda-zadruge-v-g-izazov/?fbclid=IwAR1uxi2u7fUMDkvo19BnQP8TCInJnQt8W7aGTQEOUSNZjUNU5Qf_581ZWfY

[više]

Održane radionice u suradnji s HZTK.om Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 14. 4. 2022. 19:34

Druga radionica bila je pod radnim naslovom: "Izrada narukvica koje svijetle", a treća je bila "Čestitka s motivom Uskrsa". Učenici su oduševljeni rezultatima svoga rada, a sve napravljeno ponijeli su sa sobom! Hvala B. F. i HZTK s kojim nastavljamo suradnju kroz nove radionice kojima promoviramo tehničku kulturu!

[više]

Gostovanje u radijskoj emisiji Vidici jednakih mogućnosti

Autor: Marina Robotić, 4. 4. 2022. 21:13

Naša edukacijska rehabilitatorica i pedagog senzorne integracije Mateja Vukašinec gostovala je u radijskoj emisiji City radija "Vidici jednakih mogućnosti" i govorila o autizma.

U nastavku se nalazi poveznica za snimku spomenute radijske emisije

https://soundcloud.com/city-radio-hr/04042022-vidici-jednakih-mogucnosti

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 4. 4. 2022. 21:04

Obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu-2.4.
Što je točno autizam?
Autizam je razvojni poremećaj kojeg karakterizira zaostajanje u razvoju socijalnih vještina, jezičnih vještina, kao i različitih oblika ponašanja. Termin autizam koristimo za osobe koje imaju poremećaj iz spektra autizma. Bitno je naglasiti da je svako dijete posebno i specifično, te se iste metode i simptomi ne mogu primijeniti na svakom djetetu s autizmom. Poznat je citat kojeg stručnjaci koji rade s djecom s autizmom često ponavljaju: “Ukoliko ste upoznali jedno dijete s autizmom, upoznali ste samo jedno dijete s autizmom”.
[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali na Smotri „Upoznaj me za stolom“, u organizaciji Škole za odgoj i obrazovanje -Pula Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 30. 3. 2022. 20:55

Ove godine ponovno smo dobili poziv za sudjelovanjem na Smotri  „Upoznaj me za stolom“,  u organizaciji Škole za odgoj i obrazovanje -Pula gdje smo imali prilike prezentirati našu temu Kukuruzni kruh. Veliko hvala organizatorima na pozivu, bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati na ovoj vrijednoj smotri.

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Svjetski dan kazališta uz predstavu lutkarskog kazališta Produkcija Z

Autor: Marina Robotić, 30. 3. 2022. 20:53

https://www.youtube.com/watch?v=tqh14YBAtnw

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Ljubičasti dan, 26. ožujka

Autor: Marina Robotić, 30. 3. 2022. 20:51

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Svjetski dan voda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 3. 2022. 19:39

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Dan osoba s Down syndromom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 3. 2022. 19:34

Danas je 21.3., kalendarski prvi dan proljeća, ali i Dan osoba s Down sy. Budući postoje tri kopije 21. kromosoma, taj sindrom poznat je i kao trisomija 21. Tako je i odabran ovaj datum.
Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati njihovu kvalitetu života. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. I mi smo obilježili taj dan na naš način...
"U RAZLIČITOSTI JE LJEPOTA I BOGATSTVO ŽIVOTA,
A SVI MI MORAMO PRIHVATITI I TE RAZLIČITOSTI
I TAKO OBOGATITI I SEBE I DRUGE OKO NAS,
POSEBNO DJECU KOJU PRIPREMAMO
ZA ŽIVOT U TOLERANCIJI I MIRU!"
[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili prvi dan proljeća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 3. 2022. 19:30

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Dan očeva Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 3. 2022. 19:21

"Sve odavde pa do mora.
nigdje nema takvog stvora,
nigdje nema takvog zlata,
kao što je moj tata!"
Hrvatska je odabrala navedeni datum radi blagdana Svetog Josipa, zaštitnika obitelji. Ovom prilikom čestitamo imendan svim Josipima, Josipama, Jopama, a posebno onima koji su dio našeg Centra!
[više]

Članak o povijesnoj važnosti naše zgrade u Zagrebačkoj 90

Autor: Marina Robotić, 23. 3. 2022. 19:19

Koliko je ona povijesno važna znamo, ali moramo znati da je ona važna za naše sugrađane i danas. Nekad je tu bila bolnica, a danas Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

http://www.kronikevg.com/crtice-iz-povijesti-velikogoricka-bolnica-koja-je-stradala-u-pozaru-1950-ih/?fbclid=IwAR0s2GwdQLjERBg91vcwZXewWEEMUAb3kPY9HYFRETei5Krjh_vZtRfMisg

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Dan žena

Autor: Marina Robotić, 8. 3. 2022. 20:09

[više]

Održana radionica izrade svjetlećih maski

Autor: Marina Robotić, 8. 3. 2022. 20:08

Možemo li koncem prenositi struju? Naravno da ne ukoliko taj konac nije poseban,a baš s takvim smo šivali i izradili svijetleće maske! Na satovima TK, a u suradnji s HZTK učili smo o strujnom krugu, prenosili struju posebnim koncem, spajali pluseve i minuse. Zahvaljujemo učitelju Bojanu i veselimo se novim radionicama!

[više]

Obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Autor: Marina Robotić, 8. 3. 2022. 20:07

Hrvatski sabor je 2018. godine donio odluku kojom je 1. ožujka proglasio Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora. Obilježavanjem tog dana ističe se značenje i uloga edukacijskih rehabilitatora kako u ustanovi u kojoj djeluju, tako i u lokalnoj, ali i široj društvenoj zajednici, a posebice iz razloga što oni svojim znanjem uklanjaju predrasude prema djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u cijelome društvu.
Edukacijski rehabilitatori su stručnjaci za rad s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Rade sa svim dobnim skupinama od dojenačke, vrtićke, školske do odrasle dobi. Rade na ranom otkrivanju i uočavanju teškoća u razvoju, procjenu za podrškom, izrađuju i provode programe podrške i poticanja razvoja, ublažavaju postojeće teškoće i sprječavaju nastanak dodatnih teškoća. Edukacijski rehabilitatori rade u sustavu odgoja i obrazovanja, u sustavu socijalne skrbi, u privatnim praksama, u zdravstvenom sustavu, u znanstvenim ustanovama i u ustanovama za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje.
U našem Centru radi mnogo edukacijskih rehabilitatora, a svima želimo sretan njihov dan!
[više]

Maškare u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 3. 2022. 20:01

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Dan ružičastih majica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 8. 3. 2022. 20:00

Dan ružičastih majica Nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači.

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili Valentinovo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 2. 2022. 20:29

[više]

Video o samotestiranju

Autor: Marina Robotić, 11. 2. 2022. 15:21

Poštovani roditelji,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku Vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 

[više]

Likovni radovi sa zimskom tematikom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 5. 2. 2022. 14:27

Korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obradovale su pahuljice snijega pa su ih uz pomoć svojih učiteljica prikazali kroz različite likovne tehnike.

[više]

Međunarodni dan zagrljaja

Autor: Marina Robotić, 5. 2. 2022. 14:25

U okviru Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježen je Međunarodni dan zagrljaja

[više]

Posjet Javnoj vatrogasnoj postaji Velika Gorica

Autor: Marina Robotić, 19. 1. 2022. 20:30

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica posjetili su naše vrijedne vatrogasce! Zahvaljujemo JVP Velika Gorica na strpljivosti i angažiranosti i što su nam pokazali sve što nas je zanimalo! Od kamiona, opreme...čak smo čuli i sirenu!

[više]

Članak o Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i Osnovnoj školi Slavka Kolara Kravarsko u Školskim novinama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 19. 1. 2022. 20:22

U Školskim novinama, nacionalnom časopisu za odgoj, obrazovanje, znanost i kulturu objavljen je članak o našoj ustanovi kao primjeru dobre prakse u razvijanju inkluzivnog obrazovanja. Autorice članka Marija Kirinić, edukacijski rehabilitator iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i Iva Kovačević, stručni suradnik pedagog iz Osnovne škole Slavka Kolara Kravarsko , prikazale su suradnju  Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i osnovne škole u uspješnom radu s učenicima s teškoćama.

[više]

Organizacija nastave od utorka 18. siječnja 2022. godine

Autor: Marina Robotić, 14. 1. 2022. 18:57

Poštovani učenici i roditelji,

vidimo se u utorak 18. siječnja 2022. godine u školskim klupama našeg Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u 8.00 sati.

Kontaktirat će Vas razrednice i odgovoriti na sva eventualna pitanja ako ih imate.

Plan rada podložan je promjenama u odvijanju načina nastave ovisno o epidemiološkoj situaciji u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

[više]

Organizacija nastave od ponedjeljka 10. siječnja 2022. godine

Autor: Marina Robotić, 9. 1. 2022. 20:58

Poštovani roditelji, zbog simptoma Covid-a 19 kod više nastavnog osoblja, a ostali učitelji su njihovi osobni kontakti ,obvezni smo organizirati nastavu na daljinu kako bismo sačuvali zdravlje naših učenika, roditelja, ostalih djelatnika i svih nas. Nastava na daljinu odvijat će se od sutra za sve učenike, a detaljnije će vas uputiti razrednice vaše djece.

[više]

Virtualno slušanje priče Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 28. 12. 2021. 13:49

Dana 22. prosinca 2021. u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica slušali smo priču koju nam je ovoga puta čitao gost, velečasni Odilon Singbo. Čitaonica se ovoga puta održala preko ZOOM aplikacije, a osim učenika našeg Centra sudjelovali su i učenici Područne škole Donji Hruševec i Osnovne škole Kravarsko. Zahvaljujemo našem gostu što nam je ispričao priču, uljepšao božićne dane i inspirirao nas da budemo bolji jedni prema drugima!

[više]

Posjeta koja je obradovala korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Autor: Marina Robotić, 28. 12. 2021. 13:46

Zahvaljujemo gđi Vrbić na slatkim paketima kojima je zasladila korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica!

[više]

Vrijeme Adventa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 28. 12. 2021. 13:40

Tijekom Adventa korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica sudjelovali su u nizu aktivnosti izvan i u okviru samog Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

[više]

Posjet Karitativne grupe iz Osnovne škole Klinča Sela

Autor: Marina Robotić, 28. 12. 2021. 13:36

Hvala Karitativnoj grupi iz Osnovne škole Klinča Sela i vjeroučitelju Josipu što su i ove godine razveselili korisnike našeg Centra!

[više]

Čestitka

Autor: Marina Robotić, 24. 12. 2021. 17:55

Svim korisnicima, roditeljima, skrbnicima, suradnicima, prijateljima, susjedima i svim dobrim ljudima koji slave od ❤️ želimo sretan Božić i sve najbolje u nadolazećoj 2022. godini! Djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

[više]

Posjete koje su obradovale korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 20. 12. 2021. 15:25

Posjetile su nas naše sugrađanke Iva K. i Maja V. i razveselile lampicama i slatkišima i odličnim idejama! Zahvaljujemo i gradu Velikoj Gorici na slatkim paketima i Milsing d.o.o. na donaciji proizvoda! Hvala svima od srca!

[više]

ZG humanitarci obradovali korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 17. 12. 2021. 10:59

Humanitarna udruga ZG humanitarci u suradnji s ljudima dobrog srca i ove godine je pripremila prelijepe darove za naše korisnike. Svaki korisnik dobio je personalizirani poklon! Hvala Vam u ime svih koji su svoje poklone dobili i uživaju u njima!

[više]

Humanitarci VG Legacy obradovali korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Autor: Marina Robotić, 11. 12. 2021. 20:27

Danas su naše korisnike posjetili humanitarci VG Legacy i donijela soba i sanjke i puno slatkih paketa! Veliko hvala od srca svima što ste vratili osmijeh na lica naših korisnika!

Dragi VG Legacy ovim putem čestitamo Vam i na nagradi "Turopoljsko srce" koju ćete primiti za svoj humanitarni rad na Dan grada Velike Gorice 13. prosinca!

 
[više]

Turopoljski bajkeri iznenadili i darivali djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje

Autor: Marina Robotić, 6. 12. 2021. 17:29

http://www.kronikevg.com/foto-turopoljski-bajkeri-iznenadili-i-darivali-djecu-iz-centra-za-odgoj-i-obrazovanje/?fbclid=IwAR0vNHGRmZSFUGKNoMbIFgcY0SOBe8tTbooyJFSLHZG7djWopCvsmgQorEA

[više]

Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica posjetili su OPG Markulinčić u Ludbregu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 6. 12. 2021. 17:26

[više]

Čitamo Ezopove basne, a potom ih slažemo u kutiju

Autor: Marina Robotić, 6. 12. 2021. 17:26

[više]

Literarno-likovni natječaj Velimir Đerek-Sokol" -Srce za Hrvatsku"

Autor: Marina Robotić, 6. 12. 2021. 17:20

Na literarno-likovnom natječaju Velimir Đerek-Sokol" -Srce za Hrvatsku" naša učenica Elena H. osvojila je nagradu i 2.mjesto za svoj odličan rad! Predstavila se radom inspirirana spomenikom Golubice u našem gradu. Čestitamo i mentorici Ivani Matić Grgić!
Osim nagrade još jedan rad je i pohvaljen. Čestitke
 
učenici Doroteji T.
 

 

[više]

Korisnici goričkog Centra za odgoj i obrazovanje izrađuju ukrase za nadolazeće blagdane

Autor: Marina Robotić, 6. 12. 2021. 17:15

https://cityportal.hr/korisnici-gorickog-centra-za-odgoj-i-obrazovanje-izraduju-ukrase-za-nadolazece-blagdane/?fbclid=IwAR1dS2VlVCM4k5unTyolL6E7bZdKDpxt6W-FFeBUJPaOE91qRs4oeFnGZCU

[više]

Gostovanje u radijskoj emisiji Vidici jednakih mogućnosti

Autor: Marina Robotić, 29. 11. 2021. 20:18

Voditeljica Savjetovališta za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom " Velika Gorica" Suzana Babić, soc.ped. mentor gostovala je u radijskoj emisiji Vidici jednakih mogućnosti. U nastavku se nalazi link za spomenuto gostovanje pa svakako poslušajte.

[više]

Održana osma školska utrka za Vukovar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 18. 11. 2021. 16:30

[više]

Aktivnosti povodom obilježavanja "Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 15. 11. 2021. 20:23

Osmu godinu za redom u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica održat će se školska utrka kojom ćemo obilježiti spomenuti državni praznik. Utrka je 16.11. u 10.30h, a dan kasnije ekipa "Volim hodanje" poziva Vas da upalite svijeću na Gradskom groblju u Velikoj Gorici kod spomenika "Golubica".

[više]

Nastavak projekta čitanja četvrtkom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 14. 11. 2021. 10:06

Ovoga puta u gostima nam je bio veslač, olimpijac i osvajač medalja Damir Martin. Posjetio je Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorca kako bi pročitao priču i postao dio projekta. Sam susret dodatno je obogaćen i degustacijom pečenih kestena. 

[više]

Državni natječaj "Crkva našeg kraja" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 14. 11. 2021. 10:03

Na nedavno održanom državnom natječaju naša učenica osmog razreda Lucija pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice- učiteljice Likovne kulture Ivane Matić Grgić osvojila je izvrsno treće mjesto.

[više]

Nastavak rada

Autor: Marina Robotić, 5. 11. 2021. 20:18

Od ponedjeljka 8. studenog 2021. godine nastava će se u Centru odgoj i obrazovanje Velika Gorica održavati po modelu A - redovno prema postojećem rasporedu kao i sve ostale usluge Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

[više]

Održana sveta misa povodom blagdana Anđela čuvara i blagoslova kruha Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 3. 11. 2021. 11:26

[više]

Dodijeljena Zahvalnica za istaknuti altruizam tijekom nacionalne inicijative "Studenti pomažu" akcije izrade zaštitnih 3D vizira za medicinsko osoblje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 3. 11. 2021. 11:17

[više]

Obilježen Međunarodni dan Phelan Mcdermid sindroma - 22. 10. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:42

[više]

Slušamo i slikamo basne - dolazak glumaca Filipa Detelića i Ivana Maguda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:38

[više]

Jesen u ZOO Zagreb Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:34

[više]

Obilježeni Dani kruha i jeseni Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:30

[više]

Obilježen Svjetski dan jabuke Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:25

[više]

Obilježen Svjetski dan kravate Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 15:15

[više]

U Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica održana predstava "Mudra glava maloga mrava" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 14:53

[više]

Učenička zadruga V.G. Izazov sudjelovala na prigodnim prodajama u Svetoj Nedelji i Velikoj Gorici u okviru Gospodarskog sajma - Gastro Turopolja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 23. 10. 2021. 14:41

[više]

Pozdrav novoj školskoj godini Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Robotić, 5. 9. 2021. 20:48

[više]

" I tu je moj dom" radovi učenika Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica privlače pažnju

Autor: Marina Robotić, 18. 8. 2021. 19:15

U okviru reportaže Televizije Zapad prikazani su radovi učenika od 5. do 8. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica koji prikazuju razne motive grada koje djeca vežu uz Veliku Goricu.

https://www.youtube.com/watch?v=R-K0V9Atttg

 

 

 

[više]

Radijska emisija HKR "Pametna pitanja za pametne glave"

Autor: Marina Robotić, 30. 6. 2021. 10:12

https://hkm.hr/mladi/najbolji-od-najboljih-bregana-i-zagreb-u-finalu-hkr-ove-emisije-pametna-pitanja-za-pametne-glave/

 

[više]

Konferencija pod nazivom Zelene zadruge=ekologija i recikliranje=održivi razvoj=zajedno za zajednicu

Autor: Marina Robotić, 29. 6. 2021. 19:42

Učenička zadruga V.G. Izazov sudjelovat će na video konferenciji 30.6.2021. povodom 15.godišnjice rada i djelovanja HUUZ-a. Konferencija pod nazivom Zelene zadruge=ekologija i recikliranje=održivi razvoj=zajedno za zajednicu prikazala je i prezentaciju naše zadruge gdje smo se predstavili ekološkim aktivnostima ove školske godine, poput Zasadi drvo, ne budi panj, izrada predmeta od otpadnog materijala.

[više]

Međužupanijsko stručno vijeće voditelja učeničkih zadruga Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko -moslavačke županije

Autor: Marina Robotić, 29. 6. 2021. 19:40

U našem Centru na lokaciji Zagrebačka 90 održano je Međužupanijsko stručno vijeće voditelja UZ Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko -moslavačke županije. Prvi put u našem Centru okupilo se dvadesetak voditelja iz tih županija, a mi u Centru pripremili smo tri radionice za sudionike. Sve je u Centru organizirala voditeljica UZ V.G. Izazov- Kristina Majdak.

Nazivi radionica-ime voditeljice

Izrada prirodnih melema-Melanija Berat Matusina

Od krpice do bučice- Irena Ban

Kaširanje- Marija Kirinić i Kristina Majdak

Radionicama je prisustvovala i voditeljica Međužupanijskog aktiva Željka Kleković Brajenović, a putem Zoom platforme na početku nas je pozdravila i Verica Jovanovski iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Evaluacija skupa je odlična, te smo jako ponosni što su svi sudionici zadovoljni radionicama i gostoljubivošću nas domaćina!

[više]

VG fest 2021.pod nazivom: „ Ne VGtiraj eko reagiraj!“.

Autor: Marina Robotić, 29. 6. 2021. 19:28

Naša učenička zadruga V.G. Izazov  je aktivno sudjelovala na VG festu 2021.pod nazivom: „ Ne VGtiraj eko reagiraj!“.  Prvo smo prezentirali naš rad kroz prodajnu izložbu koju su pripremili korisnici našeg Centra sa svojim voditeljima, a onda i prigodnom radionicom kaširanja. Radionicu su pripremile i vodile Marija Kirinić, dipl.def. i Kristina Majdak, prof.def. To je bila radionica izrade vaza i šuškalica od prirodnog i otpadnog materijala, a sudjelovati su mogli svi zainteresirani građani. Naravno, najviše zainteresiranih bilo je među djecom, a svatko je svoj gotovi uradak ponio sa sobom. Na taj način pokazali smo dio svojih ekoloških aktivnosti kojima utječemo na svijest zajednice o potrebi zaštite okoliša i prirode. Program se odvijao u Parku dr Franje Tuđmana u Velikoj Gorici 12.lipnja 2021.