Na satu matematike- Učimo sa 4 šape, studentice ERF-a i prof. Stančić s nama, ponedjeljka 13.1.2020. (radni i radosni početak)

 
Početkom kalendarske godine 2019. započeli sam s provedbom projekta " Učimo s 4 šape", u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Zagrebačka 90.
Projekt  je proizašao iz programa Poticanje cjelokupnog razvoja djeteta kroz polisenzorne vježbe i igru, uz potporu grada Velika Gorica. Provodi se i u oš Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, u razrednoj i predmetnoj nastavi, u razredima koje pohađaju učenici po redovnom programu uz prilagodbu sadržaja i individualizaciju.
HVALA  prof. Ani Odak i  našoj Koti!
 

U Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica  pas Kota je s nama na satu matematike u šestom razredu. Radi se po osnovnoškolskom programu za djecu s lakim intelektualnim teškoćama.  Paralelno je i kolegica Ines Ptujec otvorila vrata svoje učionice i Kota je i u odgojnoj skupini djece s poremećajima iz spektra autizma. 
Kroz interakciju djeteta s terapijskim psom učimo kroz igru, potičemo razvoj pažnje i koncentracije, razvoj motorike, koordinacije pokreta, unapređujemo komunikacijske vještine i učimo apstraktne pojmove. Učenje koje nam donosi zadovoljstvo, pobuđuje našu radoznalost doprinosi razumijevanju i snalaženju u tom svijetu. Kada se osjećamo sigurno ali i ugodno, svi osjeti: njuh, okus, sluh, vid i dodir su stimulirani, pa učenje postaje radost.
          

Provoditelji projekta u Centru za odgoj i obrazovanje:

- Marija Kirinić, edukacijski rehabilitator-učitelj, mentor

-Ines Ptujec, edukacijski rehabilitator - učitelj

U OŠ "Eugen Kvaternik" :

-učiteljica Marina Mužek i prof. Ivana Gazdić-kod njih je Kota na satu hrvatskog jezika u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Omogučili dolazak osiguravajući financijska sredstva od Grada Velike Gorice:

-Iva Kovačić, magistra edukacijske rehabilitacije

-Mateja Vukašinec, magistra edukacijske rehabilitacije

HVALA  prof. Ani Odak i  našoj Koti!