https://www.facebook.com/VGradu.hr/videos/1256565644718427

https://hkm.hr/vijesti/domovina/hribarovci-priskocili-u-pomoc-sv-nikoli-i-sv-luciji-i-darivali-djecu-iz-centra-za-odgoj-i-obrazovanje-velika-gorica/

 

13. prosinca grad Velika Gorica slavi svoju zaštitnicu sv. Luciju. Učenici 1. c i 7. a razreda OŠ Nikole Hribara darivali su učenike 7. a razreda Centra za djecu i obrazovanje Velika Gorica. A kako je do tog došlo? 
Lucija, dva Antonija, Josip,  Aleksandar i njihova raska Marija pisali su pismo sv. Nikoli. Pripremili su i darove ako on navrati sa svojim pomoćnicima. A kako sv. Nikola ima puno posla zamolio je sv. Luciju da se pobrine oko napisanih želja. Želje su bile skromne. U jednom od pisama našla se želja za slušalicama za mobitel koje će onemogućiti da se raska ljuti zbog ometanja i slušanja preglasne glazbe. I razrednica je imala želju, Poželjela je pjesmu koja se desetljećima pjeva u vremenu iščekivanja Božića. Predragi gosti su stigli u brojem mali 7 a. Bila su to djeca iz 1. c i 7. a razreda OŠ Nikole Hribara predvođena njihovim učiteljicama - vjeroučiteljicom Marijom Patrlj, koja je dobila od sv. Lucije poticaj da je uprizori, i učiteljicom Ksenijom Petrlin Jurić uz pratnju mama, novinara... Donijeli su darove, baš one koje su učenici u pismima poželjeli, zapjevali adventsku pjesmu i na kraju spontano djevojčici Luciji, koja je sve pratila preko kamere raskinog mobitela, čestitali imendan. Bilo je jako dirljivo jer su i ostala djeca iz Centra, učenici 7.a, sve pratili preko mobitela zato što su početkom tjedna završili doma u izolaciji. Jedini učenik iz 7. a razreda Centra, koji nije u samoizolaciji, Aleksandar podijelio je posjetiteljima male poklone zahvale. Okrijepili su se čajem i bombonima iz čizmice, Lucija im je podijelila sličice s molitvom sv. Luciji. Srca su nam bila prepuna. Lucijina je baka već došla po dar a ostali učenici će svoje darove preuzeti kad izađu iz izolacije.